خانه » مقالات حقوقی » جرم مزاحمت تلفني

جرم مزاحمت تلفني

✍ مزاحمت تلفنی:

مزاحمت تلفنی از جمله جرایم شایعی است که ضد عفت و اخلاق عمومی محسوب می گردد، از هم این روی برخورد قانونگذار با این جرم بسیار سنگین می باشد لذا مجازات هایی همچون قصاص، حبس، قطع تلفن… برای مزاحمین و متعرضین به اخلاق عمومی در نظر گرفته است، لذا نوع مجازات بسته به شخصیت متهم، دفعات و نوع مزاحمت بستگی خواهد داشت.

🔴به طوریکه ماده 641 از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی این چنین مقرر می دارد:

🔴هرگاه كسی به وسیله تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر برای اشخاص مزاحمت ایجاد كند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شركت مخابرات، مرتكب به حبس از یك تا شش ماه محكوم خواهد شد». البته این همه ماجرا نیست. علاوه بر قانون مجازات اسلامی ‌در مقرراتی كه شركت مخابرات دارد، مجازات‌های دیگری هم برای مزاحم در نظر گرفته شده است.

🔴این در حالی است که ایجاد مزاحمت از طریق پیامک نیز جرم بوده و قابل مجازات خواهد بود. برای مجازات مزاحمت‌های پیامكی و تلفنی، مجرمان به مجازات تعزیری محكوم می‌شوند.

🔴از طرفی دیگر بیان شد که امکان قصاص یا اعدام مزاحم تلفنی وجود خواهد داشت و آن در فرضی است که كسی به عمد و با سوءنیت به وسیله تلفن خبر فوت یكی از نزدیكان شنونده را به او بدهد و این خبر موجب مرگ یا مرض شنونده شود، این در حالی است که عملش مطابق با قانون مجازات اسلامی ممكن است قتل عمد شناخته شود و مرتكب قصاص شود؛ چون چنین عملی نسبت به یك فرد مسن در نوع خود كشنده به شمار خواهد رفت.

🔴در مورد مزاحمت تلفنی چنانچه عمل مشتكی‌عنه (كسی كه از او شكایت شده) فقط مزاحمت تلفنی باشد و همراه با جرم دیگری مانند فحاشی و استعمال الفاظ ركیك نباشد، در صورت احراز مزاحمت، تلفن مزاحم قطع می‌شود؛ اما چنانچه مزاحمت تلفنی همراه با جرایم دیگر از قبیل فحاشی یا تهدید باشد، رسیدگی به بزه ارتكابی با دادگاه‌های عمومی محل خواهد بود.

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است