اطلاعیه سایت
🌐 اگر دستهچکمان را گم کردیم چه کنیم؟
مطابق ماده ۱۴ قانون صدور چک؛
🔹قدم اول: دستور عدم پرداخت وجه چک به بانک
– صادر کننده چک یا ذینفع یا قائم مقام قانونی آنها با تصریح به اینکه چک مفقود یا سرقت یا جعلشده و یا از طریق کلاهبرداری یا خیانت در امانت یا جرائم دیگری تحصیل گردیده میتواند کتباً دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهد.
بانک پس از احراز هویت دستور دهنده از پرداخت وجه آن خودداری خواهد کرد و در صورت ارائه چک، بانک گواهی عدم پرداخت را با ذکر علت اعلام شده صادر و تسلیم مینماید.
– تمام کسانی که به نوعی نسبت به این چک حقی دارند مثل صادرکننده چک یا کسی که چک در وجه او نوشته شده است یا کسانی که به نوعی چک را ظهرنویسی کردهاند میتوانند تقاضای دستور عدم پرداخت وجه چک را به بانک بدهند.
– در این خصوص شخصی که تقاضای دستور عدم پرداخت را دارد باید مشخصات چک مثل شماره چک، تاریخ و مبلغ آن را به بانک اعلام کند و در ذیل تقاضای خود بنویسد.
🔹قدم دوم: تقدیم شکایت به مراجع قضایی
– شخصی که دستور عدم پرداخت به بانک میدهد باید بعد از اعلام به بانک، شکایت خود را به مراجع قضایی تسلیم کند و حداکثر ظرف مدت یک هفته گواهی تقدیم شکایت را به بانک بیاورد، در غیر این صورت پس از پایان یک هفته بانک از محل موجودی حساب به تقاضای هر کس که چک را ارائه دهد وجه آن را پرداخت میکند.
– شاکی باید یک گواهی مستقل در خصوص این مورد که دارای مهر و امضا و تاریخ باشد، از مرجع قضایی دریافت کند و به بانک ارائه دهد.